Offentligt møde om landdistrikter

Der er dejligt på landet . . .

"Der er dejligt på landet, og der er fokus på mulighederne torsdag den 20. april klokken 19 i Maskinhallen i Frederikshavn.

 Mange steder i vores kommune er der kæmpet forgæves for at bevare skoler, daginstitutioner og dagligvareforretninger, for stadig at kunne vælge at bo på landet eller i landsbyer tæt på naturen og med aktive fællesskaber for børn og voksne

Flere steder rundt om i kommunerne er der igen kommet tro på en fremtid for livet på landet, og der er ved at komme liv og udvikling i landsbyerne.

Det sker ved at borgere er aktive for at få egne ideer og ønsker til fremtiden ført ud i livet. Det viser sig, at gavne både dem selv og hele kommunen, når landsbyer og landdistrikter igen er et attraktivt sted at bosætte sig.

Frederikshavn kommune er der også optimisme at spore. Skagen har deres aktive ”Byting”, andre landsbyer slutter sig sammen i landsbyklynger, for at udnytte synergien ved foreningssamarbejde.

På torsdag kommer formanden for landdistriktudvalget i Sønderborg Kommune Anders K Brandt til Frederikshavn,  for at fortælle om den succesfulde udvikling i landsbyer og landdistrikter, der er kommet i godt i gang i Sønderborg. Hvor kommune og borgere samarbejder efter en model, der giver borgerne mere direkte indflydelse på deres eget område

Anders Brandt er blandt andet initiativtager til at få skabt alternative finansieringsmuligheder på landet, hvor bankerne er uvillige til at yde boliglån til områder med bestemte postnumre.

På mødet vil Poul Rask fra Energibyen desuden fortælle om muligheder for udvikling i landsbyerne, som energiomlægning giver.

-Enhedslisten arrangerer mødet og håber alle med interesse for reel borgerinddragelse vil komme, måske lade sig inspirere og bidrage med ideer til udviklingen af hele vores kommune, oplyser Ida Skov fra Enhedslisten.

 Tid: Torsdag den 20. april kl. 19 – ca. 21.

 Sted: Maskinhallen, Skolegade 8, Frederikshavn

 Gratis entre samt te og kaffe for alle. "

Venlig hilsen

Ida

 

 

 

 

  

 

 

 

Emneord: