Støtteerklæring til fredsaftale

Som medlemmer af parlamentet og byrådsmedlemmer i Danmark byder vi den genforhandlede fredsaftale opnået mellem Colombias regering og FARC-EP velkommen. Vi tilbyder vores støtte og ledsagelse til implementeringen af denne afgørende aftale.

På samme tid er vi alarmeret over stigningen i paramilitær aktivitet i Colombia siden den oprindelige fredsaftale blev underskrevet i slutningen af september. Vi anerkender Marcha Patrióticas (MAPA) arbejde for at forsvare de mange fordrevne colombianeres rettigheder, og MAPA’s arbejde for at bringe fred til Colombia.

Vi er chokerede over, at tre medlemmer af MAPA er blevet myrdet og to andre er blevet udsat for attentater, alt sammen i løbet af blot 48 timer. Vi fordømmer den aktuelle bølge af mord på politiske aktivister og forsvarere af menneskerettigheder i Colombia.

Vi opfordrer Colombias regering til at tage alle nødvendige forholdsregler for at forhindre en gentagelse af folkemordet i 1980’erne, hvor flere tusinde medlemmer af det politiske parti Union Patriótica blev myrdet, efter at en tidligere fredsaftale var blevet underskrevet.

Underskrevet af følgende byrådsmedlemmer: Ninna Hedeager, Copenhagen, Ida Skov, Frederikshavn, Cæcilie Andersen, Aalborg, Lasse Olsen, Aalborg, Per Clausen, Aalborg, Morten Riis, Bornholm, Sarah Nørris, Esbjerg, Hans Houmøller, Rødovre, Mette Hedegaard, Ballerup, Allan Berg Mortensen, Helsingør, Bjarne Thyregod, Tårnby, Rasmus Keis Neerbek, Allerød, Peder Meyhoff, Favrskov, Kim Roger Mariegaard, Odsherred, Niels Rolskov, Køge, Carsten Oddershede, Greve, Lene Fruelund, Silkeborg, Bente Lerche-Thomsen, Guldborgsund, Jesper Yde Knudsen, Syddjurs, Bente Møller, Copenhagen, Ulrik Kohl, Copenhagen, Brian Skov, Odense og Pelle Dragsted, MF.

29. nov. 2016 – 08:20 29. nov. 2016 – 08:30
UDTALELSE fra 22 byrådsmedlemmer fra Enhedslisten