Enhedslisten har forladt budget 2018

Pressemeddelelse:

Enhedslisten har forladt budgetforhandlingerne onsdag morgen.

Det er der flere grunde til, men den vigtigste er, at handikap og psykiatri bliver fuldstændig solgt! Det kan Enhedslisten ikke være med til.

Vi kan og vil ikke være en del af et forlig, der lader de handikappede og psykisk syge bære forringelser for 10 mio.

Vi gik åbent til forhandlingerne vel vidende, at vi ikke kunne forvente at få opfyldt alle vore ønsker, men vi gjorde det fra starten klart at forudsætningen for Enhedslisten var, at de væsentligste forringelser for de handikappede samt besparelserne på skoleområdet blev taget af bordet. På de betingelser kunne vi leve med budgetforslaget og vurderede også at aftalen på vigtige områder kan indeholde  forbedringer.

Det viste sig, at alle andre partier er fuldstændig fastlåste i beslutningen om at lade de handikappede, deres familier og de ansatte på området i stikken.

Der er allerede i 2017 indført forringelser. til eksempel er der bosteder, hvor der hidtil har været 2 på vagt i hvert af 5 huse, skåret ned til kun at være en på vagt, alene – vagt, samt en ”springer’, dvs. en ekstra, som springer rundt mellem 5 huse, hvor det mest brænder på.

Det kan ikke undre, at det netop er handikap og psykiatri, der har et alt for stort sygefravær for de ansatte.

Budgetpartierne lukker øjnene og har bestemt at uanset hvad skal området finde en kæmpebesparelse.

Enhedslisten kom i Byrådet i 2013 med at løfte om at stemme imod flere stillingsnedlæggelser i den borgernære velfærd. Det har vi tænkt os at holde, selvom det i år, er en lille gruppe, der har svært ved at gøre opmærksom på de forringelser, der rammer dem.

Handikappede kan ikke altid økonomisk tjene sig selv ind, men de tilfører os alle menneskelig værdi. De skal respekteres og vores kommunefællesskab skal sørge for at de har et værdigt liv, hvor der er ressourcer til, at de kan opleve fællesskab og ikke lukkes inde, fordi der ikke er personale til tage vare på det, de ikke selv magter.

Enhedslistens KommunalPolitiske udvalg

Frederikshavn – Læsø

Flemming Hardy Olsen
Skagen 21.09.2017
Indgangen til budgetforhandlingerne 2018