Stadigt flere er klar til at kæmpe

Arbejderen
Onsdag, 04. oktober, 2017, 06:03:48

Stop den regering

Lars Løkke Rasmussen åbnede i går Folketinget med budskabet om, at det går rigtigt godt i Danmark. Han påstod flere gange, at regeringen passer på velfærdssamfundet. Virkeligheden er, at Danmark har en regering, som kun passer på de rigeste.

På hospitalerne, uddannelsesinstitutionerne, i børnehaverne og ældreplejen kender man konsekvenserne af mange års nedskæringspolitik. Regeringens politik koster menneskeliv.

Alene på Rigshospitalet er 17 mennesker døde, imens de stod på ventelisten, på bare 10 måneder. Hospitalet fik ikke de fornødne ressourcer til at behandle det stigende antal patienter. Og det er blot toppen af isbjerget. Den kollektive velfærd og de offentligt ansatte har længe været under angreb.

Lars Løkke Rasmussen roser de offentligt ansatte, men fører nedskæringskniven, så tusinder fyres, og arbejdsmiljøet ødelægges.

Statsministeren brystede sig af den grønne omstilling, på trods af at CO2-udledningen i Danmark nu igen er stigende på grund af regeringens politik. Med de lavere registreringsafgifter vil der komme flere biler på vejene, og forureningen vil vokse yderligere.

I stedet for at imødekomme behovet for et markant velfærdsløft lovede Lars Løkke Rasmussen yderligere lettelse af skatter og afgifter for 7 milliarder og en substantiel stigning af krigsbudgetterne. I går imødekom regeringen ligeledes ønsket fra Trump om at optrappe den danske krigsdeltagelse i Afghanistan med 55 soldater.

Statsministerens vil skjule sandheden om den nedskæringspolitik, regeringen fører, med positiv snak om velfærden. Han roser de offentligt ansatte, men fører nedskæringskniven, så tusinder fyres, og arbejdsmiljøet ødelægges.

I dag har 3400 tillidsfolk fra hele landet sat hinanden stævne I Odense for at tage kampen op. De har mistet troen på nedskæringspolitikerne. De kommer for at diskutere, hvordan velfærden kan forsvares og styrkes. Stadigt flere er klar til at kæmpe. Danmark for Velfærd kan vokse til noget stort, der kan fjerne smilet fra Lars Løkke Rasmussens læber og fra den overklasse, som har kunnet berige sig på befolkningens bekostning i alt for mange år.