Festmøde med alvorlige undertoner

Festmøde med alvorlige undertoner

Til Enhedslistens møde for medlemmer og sympatisører torsdag d. 24 januar i Maskinhallen i Frederikshavn var der mødt godt og vel en snes veloplagte deltagere frem.

Det blev en meget inspirerende og god aften. Vi fik gode oplæg, vi blev mætte, vi fik sunget sammen og vi fik diskuteret med hinanden.

Per Clausen startede med at redegøre for den aktuelle politiske situation og hvad Enhedslisten mener, der er de vigtigste 3 temaer til folketingsvalget.

1. Sætte klima og miljø øverst på dagsorden. Enhedslisten foreslår en forpligtende klimalov. Det skal være en lov, der tager sociale hensyn.

2. Flere ansatte på velfærdsområderne. Børn, sundhed og omsorg. Vi er nødt til at få minimumsnormeringer

3. mindske uligheden og afskaffe fattigdom.

4. Enhedslisten foreslår fattigdomsreformerne afskaffet. 

Det er pt. meget svært at leve af kontanthjælp og med de endnu mindre ydelser er det helt umuligt at få pengene til at slå til. De hjemløse får nu bøder eller fængsel for at være i det offentlige rum, men de har jo netop ikke noget hjem at sove i, så var de ikke hjemløse.

Per Clausen slog fast, at der er penge nok til at finansiere Enhedslistens ønsker. 

Hvis de skatter, som banditter i habitter snyder statskassen for, hvis hvidvaskning standses, hvis vi ikke gav de rigeste skattelettelser, var der rigeligt. 

Efter indlægget var der livlig dialog med Per.

Derefter fortalte Jannie Sloth Pedersen om bevægelsen Næstehjælperne og om afdelingen i  Hjørring-Frederikshavn

Poul Nielsen fortalte om Venligboerne og om afdelingen i Frederikshavn.

Alle fik pizza mm. imens vi fik en interessant diskussion foranlediget af oplæggene fra Jannie og Poul.

Det var en meget, meget god aften. 

Det virkede som om, alle var overraskede over de næsten uoverstigelige problemer fattigdomsydelserne giver mennesker.

Vi fik viden om de tapre kampe mod umenneskelige forhold for børn og voksne, der foregår hver dag i vores land – også i Frederikshavn Kommune i vores umiddelbare nærhed. 

Heldigvis fik vi også indblik i den glæde, energi og det fællesskab som bevægelserne for at afhjælpe fattigdom og ensomhed giver. Det er beskæmmende. at der er mange familier, som kun kan skaffe sig det nødvendige i kraft af hjælp uden for det offentlige, men samtidig er det livsbekræftende at høre om de løsninger på kort sigt som skabes af bl.a. Næstehjælperne og Venligboerne samtidig med at forståelsen for fattigdomsreformerne vokser tillige med modstanden imod samme. 

Det kædet sammen med Per Clausens fremlæggelse af Enhedslistens politik, giver håb og mod på at arbejde videre med både at være politisk i forhold til at skaffe en bedre ledelse af vores land og til at være aktiv i de humanistiske og aktivistiske bevægelser af mange slags, der viser at fællesskab fungerer og peger fremad mod et mere menneskevenligt samfund.

Af Ida Skov

Byrådsmedlem for Enhedslisten