Googles censur af søgeresultater må stoppes

Internettet er ikke længere frit. Vi må kræve fri adgang til information på internettet uden monopolers indblanding. Googles censur af søgeresultater må stoppes.

Anders Fenger, skribent

Er du en af dem, der ulejliger dig med at undersøge kilderne på internettet, når medier fyrer en eller anden tvivlsom historie af? Godt. Du er ikke den eneste, der har mistet tilliden til mainstreammedierne og borgerklassens korstog mod “fake news”.

Internettet har i årevis været stedet, hvor millioner af frivillige deler ud af deres viden og erfaring. Her kunne man kunne finde alternative oplysninger og kilder, som utallige gange har vist sig mere præcise og troværdige end de oplysninger, vi får serveret i massemedierne.

Men nu skal du til at passe på. Den privatejede Google-søgetjeneste, der sidder på 90 procent af alle søgninger på internettet, har ændret sin teknik, så såkaldt utroværdig og vildledende “fake news” eller konspirationsteorier bliver sorteret fra eller kommer langt inde på søgesiderne.

13 af de største venstreorienterede netsider i USA og Canada er allerede blevet ramt af Googles censur. Argumentet med at bekæmpe “fake news” er i sig selv fake. Google begrænser simpelthen de demokratiske rettigheder, angriber ytringsfriheden og retten til ucensureret adgang til information.

Der er ikke længere demokratisk adgang til information, udover de officielle fortællinger, som regeringer, efterretningstjenester, store monopoler og prokapitalistiske politiske partier mener er sande og passer til deres dagsorden.

Hvis Googles censurprogram udvikles og udbredes yderligere, når vi snart til det punkt, hvor internettet kun kan bruges til skoleopgaver, bageopskrifter, chat med venner eller læsning nyheder som magthaverne godkender som sandfærdige.

Magthavernes og Googles kampagne mod ’fake news’ bærer præg af at være en misinformationskampagne sat i gang af USA’s efterretningstjeneste CIA med dét formål at miskreditere venstreorienterede modstandere af kapitalisme og imperialisme.

Første skridt for enhver netbruger er at hoppe af Google. Jo før jo bedre. Skift til alternative søgetjenester som Duck Duck Go.com og undgå magthavernes censur. Desuden må Googles censur stoppes.

Kommentar weekend 25. -27 august 2017

Arbejderen

KLIK her = mere om . . . presseklip/fri-information-under-pres/