Per Clausen han nu indkaldt klimaministeren i samråd

23.04.2015 | Af: Per Clausen
EL: Skifergas baseret på løgn og manipulation Per Clausen han nu indkaldt klimaministeren i samråd i folketingets klima- og energiudvalg for at få en forklaring

Folketingsmedlem Per Clausen, energiordfører for Enhedslisten, har skrevet dette indlæg, efter at Energistyrelsen i går sagde god for, at det franske selskab Total kan
gennemføre den meget omstridte efterforsknings-boring efter skifergas i Dybvad.
Beslutningen om at tillade udvinding af skifergas i Frederikshavn Kommune er præget af fordrejning og manipulation – for ikke at sige løgn. Derfor indkalder jeg nu klimaministeren i samråd for at få en forklaring og hans bud på, hvordan denne katastrofale beslutning kan ændres.

Da Lykke Friis i sin tid gav tilladelsen til at udvinde skifergas i Nordjylland, lod hun over for folketinget, som om der var tale om en tilladelse til almindelig udvinding af naturgas. Senere har man forsøgt at sprede den misforståelse, at der kun var tale om en tilladelse til at gennemføre en prøveboring, selv om regeringen naturligvis vidste, at der var givet en tilladelse til både undersøgelse og udvinding.

Disse falske påstande blev brugt til at forhindre, at folketinget trak tilladelsen til Total tilbage og har også medvirket til at få Frederikshavn til at give tilladelse til at igangsætte prøveboringen. Nu må vi have klarhed over sagens forløb og hvilke muligheder, der stadig er for at stoppe udvinding af skifergas i Nordjylland. Derfor har jeg indkaldt klimaministeren i samråd i folketingets klima- og energiudvalg for at få en forklaring.

[kilde: Kanal Frederikshavn]