Kandidater kommunalvalget 2021

Her er vores kandidater til kommunalvalget 2021

Pernille Christensen, 33 år, bosiddende i Syvsten

Pernille er spidskandidat for Enhedslisten Frederikshavn til kommunalvalget den 16. november, og vi ser frem til at få endnu en ihærdig og engageret kandidat i byrådet!

Den politiske kommentator Søs Marie Serup fra Besserwisserne på TV2 NEWS, tildelte en sølvmedalje til Pernille for hendes præstation til valgmødet på Frederikshavn Bibliotek den 26. oktober 2021, hvilket faktisk er ret bemærkelsesværdigt, da det er første gang at Pernille stiller op til et kommunalvalg.

Pernille er født og opvokset i Skagen, og har sammen med Dan 2 dejlige døtre og 1 bonusdatter.
Pernille færdiggjorde socialrådgiveruddannelsen i 2012 og arbejdede efterfølgende med udsatte børn og familier i Aalborg. Nu arbejder hun som sagsbehandler i Sygedagpengeafdelingen i Jobcenter Frederikshavn, og spiser dagsordner og paragraffer til morgenmad.

Pernilles politiske fokus er pt. rettet mod den manglende velfærd i Frederikshavn Kommune!

”Det er tid til at genoprette velfærden for alle kommunes indbyggere – mine medborgere! Vi skal turde investere i forebyggende indsatser – da dét er etisk og økonomisk ansvarlighed. Det er også på tide at Frederikshavn Kommune sikrer værdig behandling af kommunens mange kompetente medarbejdere – de er knalddygtige og dem skal vi værne om.”

Jonas Sivesgaard, 37 år, bosiddende i Sæby

Jonas er nr. 2 på kandidatlisten for Enhedslisten Frederikshavn. Han har været et engageret partimedlem siden 2012 og har i årevis prioriteret forskelligt foreningsarbejde bl.a. hos Bedre Psykiatri og Ventilen.Jonas er født og opvokset i Sæby. Han flyttede først til Odense og herefter til København for at studere filosofi, og blev cand.mag. i filosofi fra København Universitet i 2011. Han arbejdede herefter på et socialpsykiatrisk bosted og senere på Jobcenter i Rudersdal Kommune. Kjøwenhavneren Monica faldt for hans finurlige karisma og han importerede hende straks til sin hjemstavn, hvor de nu bor sammen med deres 2 dejlige døtre og hunden Charlie. Jonas arbejder nu i Jobcenter Frederikshavn.

Jonas har særlig interesse for social- og arbejdsmarkedspolitik, men brænder også for områder såsom klima, miljø og dyrevelfærd.

”Frederikshavn skal være en mangfoldig kommune!
Her skal være trygt og godt at bo for alle borgere uanset etnicitet, seksualitet, køn, religion og status. Der skal arbejdes aktivt for at minoriteter, bl.a. mennesker fra andre kulturer, inddrages i vores lokalsamfund på lige fod med andre borgere til gensidig berigelse af vores fællesskaber.”

Børge Frederiksen, 65 år, bosiddende i Skagen

Børge er nr. 3 på kandidatlisten for Enhedslisten Frederikshavn og er en mand der har prøvet lidt af hvert. Han er født i Vendsyssel og flyttede til Skagen som 7årig, og har bl.a. arbejdet som (hold fast!) fisker, fiskepakker, truck- og kranfører, lastbil- og taxachauffør, minør, svejser, skibsbygger, rejsemontør og har endda også været selvstændig entreprenør og murer. Og så har han også og boet 10 år i Grønland.Børge blev enkemand for 5 år siden efter 40 års samliv, og sammen fik de 2 dejlige drenge, som nu er 39 og 44 år. Børge har i mange år levet med sklerose og er aktiv i Tilgængelighedsudvalget og Handicaprådet i Frederikshavn Kommune, kassér i Scleroseforeningen og formand i Dansk Handicap Frederikshavn. Herudover er Børge også frivillig operatør i Skagen Biograf og frivillig i Skagen Kirke.

Som læseren nok kan fornemme, er Børge en vældig engageret medborger med handicapområdet som primær hjertesag, men Børge er også drevet af ønsket om mere borgerinddragelse og social retfærdighed i Frederikshavn Kommune.

”Borgerne skal bestemme udviklingen i Frederikshavn Kommune!
Vi ønsker lokal kommunalstyring, fremfor private investorer samt udlicitering af områder såsom hjemmepleje, renovation m.m. Vi vil forhindre stigende ulighed og privatisering, så god service ikke afhænger af indtægt.”

Poul-Erik Andersen, 70 år, bosiddende i Ålbæk

Poul-Erik er nr. 4 på kandidatlisten for Enhedslisten Frederikshavn og er efterhånden en gammel kending i den kommunal- og regions politiske arena i Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland. Poul-Erik har siden 70erne været politisk aktiv og ligeledes aktiv i foreningsarbejde, bl.a. i SID Skagen og som formand for Bruger & Pårørende i plejeboligerne i Ålbæk.Poul-Erik har altid haft ufaglært arbejde bl.a. inden for hotel, Bindslev Cementstøberi, arbejdsmand i Skagen og Frederikshavn, ved Hvims Minkfodercentral og de sidste 25 år, som garn fisker i Ålbæk.

Poul-Erik er den ældste af en søskendeflok på 5, og er født og opvokset i Vendsyssel. I 1980 blev han gift med Lis og flyttede til Ålbæk, og sammen nyder de at spendere dele af vinterhalvåret på Tenerife. Han er pjattet med sin urtehave og ture til Ålbæk Havn, og når det kommer til politik, er Poul-Eriks hjertesager social- og arbejdsmarkedspolitik.

”Arbejde er en menneskeret! Formidling af arbejde på kommunens jobcenter skal udelukkende ske til virksomheder med ordnede forhold. Her er samarbejde med stærke fagforeninger alfa omega, dette for at sikre et godt arbejdsmiljø, efteruddannelse og rimelig løn.”

Rita Levorsen, 67 år, bosiddende i Brønden

Rita er nr. 5 på kandidatlisten for Enhedslisten Frederikshavn. Foruden at være et aktivt medlem i Enhedslisten og den regionale Dyrevelfærdsgruppen Nordjylland, er Rita også en medborger som engagerer sig i lokale initiativer og aktiviteter, og er f.eks. bestyrelsesmedlem i Skæve Borgerforening.

Rita er født og opvokset i den vendsysselske natur, og bor ved Jyske Ås – et privilegie hun sætter stor pris på! En af Ritas primære hjertesager er da også, at vi skal sætte miljøhensyn øverst, og genoprette naturens balance, – for uden natur, intet liv.  Foruden klima, miljø og natur, er dyrevelfærd også en af Ritas absolutte mærkesager – produktionsdyr har alt for lidt plads, og vigtige behov bliver ikke tilgodeset, -det skal der gøres noget ved, og vi bør starte lokalt. Desuden vil Rita arbejde for bedre vilkår til børn, unge, ældre, arbejdsløse og sygdomsramte, samt øget fokus på forebyggelse af fysiske og psykiske sygdomme.

Rita har et langt CV og har beskæftiget sig med regnskab og bogholderi, som pædagogmedhjælper, handicaphjælper, underviser og foredragsholder, kinesiologi og som kunster. Mange af hendes værker kunne ses på kunstnergangen på Frederikshavn Bibliotek i august i år.

”Vi behøver et mere ligeværdigt samfund med større fokus på nærsamfund og landsbyer, dels for at styrke demokratiet, men også for at forbedre forebyggende indsatser! Borgere ved ofte bedst selv hvad de behøver for at trives bedst muligt og derfor skal de naturligvis også inddrages i at finde de rette tilbud, så vi ikke spilder penge på de forkerte.”  

Johnnie Porsborg, 69 år, bosiddende i Sæby
Johnnie er nr. 7 på kandidatlisten for Enhedslisten Frederikshavn. Johnnie er uddannet pædagog og har brugt sin uddannelse til at komme vidt omkring i det pædagogiske felt – først med børn og unge i børnehaver, fritidshjem, på byggelegepladser og i ungdomsklubber, herefter 15 år med stofmisbrugere og så 11 år i socialpsykiatrien. Sideløbende har han og familien også været familieplejer og fungeret som aflastningsfamilie.  Johnnie er født og opvokset i Vestjylland. Han har været et aktivt medlem af Enhedslisten i årevis og er afdelingens go-to-person når det kommer til at forstå og gennemskue kommunale budgetter. Johnnies politiske interesseområder er demokrati-forhold, gennemsigtighed, magtstrukturer, sociale forhold og natur.I fritiden er Johnnie en aktiv jæger, lystfisker og fuglekikker, og læser stakkevis af bøger om religion, Vikingetid i Norden, Middelhavsarkæologi, det gamle Ægypten og meget mere!”Det er vigtigt at holde fast i allerede tilkæmpede demokratiske rettigheder og praktiske goder, og sikre stadig større gennemsigtighed og åbenhed om de politiske beslutningsprocesser og beslutningernes betydning for borgernes velfærd.”
Rikke Hermansen, 39 år, bosiddende i Sæby

Rikke er nr. 6 på kandidatlisten for Enhedslisten Frederikshavn. Rikke er uddannet administrativ assistent og har været ansat i kommunalt regi, pt. i Frederikshavn Kommune. Rikke er født på Sjælland og flyttede som 1årig med familien til Hanstholm i Thy, og i de seneste 30 år, har hun boet i dejlige Sæby.

Foruden at være et flerårigt medlem af Enhedslisten, er hun også engageret i Dyrevelfærdsgruppen Nordjylland, en gruppe som hører under Enhedslistens Miljøpoliske udvalg. Rikke brænder særligt for 3 områder – KLIMA, DYREVELFÆRD & HANDICAP! Sidstnævnte er Rikke en slags ekspert i, da hun selv er kørestolsbruger. Rikke ønsker at synliggøre de problematikker der ofte følger med et handicap og ser gerne at handicappede i højere grad bliver inkluderet i samfundet.

”Det er nemt at føle sig ekskluderet som f.eks. kørestolsbruger, når man med en kørestol begrænses af fysisk tilgængelighed i forretninger, kulturinstitutioner o.l. Det er virkelig vigtigt, at kommunen på flere måder forbedrer vilkårene for folk med fysiske og/eller psykiske handicap – vi er mennesker med behov – og ligesom alle andre!”

Carsten Nielsen, 70 år, bosiddende i Sæby

Carsten Nielsen er nr. 8 på kandidatlisten for Enhedslisten Frederikshavn og er født og opvokset i Århus, men han har også boet i Thy, Aabybro, Aalborg/Frejlev og i de seneste 14 år i Sæby.

Carsten er uddannet psykolog og familieterapeut, og har arbejdet i flere nordjyske kommuner som bl.a. klinisk psykolog, koordinator og faglig ansvarlig for støtte til børn i institutioner og familier, og som psykolog i Frederikshavn kommune, hvor han primært arbejdede med mødestruktur og indhold i “Familien i centrum”. Sideløbende har Carsten også været konsulent på et pædagogisk opholdssted, fodboldtræner og aktiv i støtteforening for ungdomsafdelingen i Sjørring boldklub.

Carsten har været politisk aktiv næsten hele livet og meldte sig ind i Enhedslisten i 2017, fordi han så hvordan forholdene for børn og familier blev forværret i form af nedskæringer i det offentlige, og hvordan infrastrukturer langsomt brød sammen under disse besparelser.

”Klimaforandringerne er det vigtigste problem vi har, men det er nødvendigt at håndtere den stigende ulighed i samfundet først, og derfor er mine primære mærkesager børn, familier og bekæmpelse af den ulighed der accelererer i vores samfund.”

Ida Skov, 72 år, bosiddende i Frederikshavn
Ida Skov er nr. 9 på kandidatlisten for Enhedslisten Frederikshavn. Ida har været i Frederikshavn Kommunes byråd i 8 år, og er pt. medlem i Sundheds- og Arbejdsudvalget. Ida har i disse positioner altid kæmpet for den mindste forbedring, mod den mindste forringelse. Sideløbende har Ida engageret sig i mange forskellige borgerdrevne initiativer, arrangementer og demonstrationer.Som uddannet lærer, har Ida arbejdet i både Folkeskoler og Lilleskoler, og har altid været glad for at arbejde med børn og unge, og deres pårørende. Ida interesser sig bl.a. for pædagogik og skole-praksis, kreativt arbejde i ler og tegning, dyrevelfærd, samt at læse fag- og skønlitteratur samt at lytte til musik.Idas politiske engagement er drevet af ønsket om at være med til at skabe en sundere verden og fremtid. Hun ønsker et mere social retfærdigt Danmark, hvor borgere får større indflydelse på eget liv og hvor samfundet bekæmper arbejdsløshed og fattigdom, fremfor at bekæmpe arbejdsløse og de mindrebemidlede. Herudover finder hun det vigtigt, at Frederikshavn Kommune passer bedst muligt på vores natur!

”Vi skal hurtigt træffe beslutninger lokalt, der sørger for at kommunen bidrager med mest muligt for at bremse klimaforandringerne! Det er i den forbindelse vigtigt, at vi løfter i flok, og at sådanne tiltag ikke skaber forringelser for de borgere, der i forvejen har det sværest.”