”Hvor er der en voksen i Frederikshavn Kommune”

12.september holdt forældrebevægelsen ”Hvor er der en voksen i Frederikshavn Kommune” en demonstration for minimumsnormeringer i dagpleje og daginstitutioner ved Rådhuset i Frederikshavn. Da der pga. Corona ikke kan forsamles mange mennesker, var det en on-line demonstration, hvor kun bamser var fysisk til stede sammen med talerne.

Ida Skovs tale til Hvor er der en voksens demonstration d . 12/9 ved Frederikshavns Rådhus

Kære Bamser

I ser dejlige ud. Når jeg ser på jer, store og små, med lange slaskeører og med korte stritører, bløde bamser og ru bamser, bamser med og uden pels, så forestiller jeg mig alle de lige så forskellige små mennesker, I har tilhørt.

Hvor er børnenes statsminister?!

Nu vil jeg fortælle jer et eventyr.

Der var engang, da de små børns forældre trygt afleverede dem i kommunens dagpleje vuggestuer og børnehaver, mens de selv passede deres arbejde og andre pligter.

Det gik godt i mange år, for det pædagogiske personale var dygtige og omsorgsfulde mennesker, der hver dag legede med de små, glædede sig sammen med dem over naturen og hjalp dem med alt det, som små børn har brug for for at have et godt børneliv.

Men engang begyndte det at gå galt. De der bestemmer over børnepasningen glemte, hvor vigtigt arbejdet med de små børn er, og de bestemte at der godt kunne spares på børnene, så nogle af pengene kunne bruges andre steder, f.eks på skattelettelser, så folk kunne få flere fjernsyn og biler.

De voksne , der arbejdede med de små børn, fik mindre og mindre tid til at være sammen med børnene, og de blev nødt til at overlade børnene alt for meget til sig selv. De skulle tage sig af alt for mange børn af gangen, og var ofte alene med 20 børn. Derfor var der mange børn, der ikke trivedes og ikke udviklede de forudsætninger, som er nødvendige for et senere godt skole- og voksenliv.

De ansatte i børnehaver og dagpleje og deres organisationer var rigtig kede af det, for de vidste at det ikke var godt for børnene at have så lidt voksenkontakt. De forsøgte at råbe op om det, men det blev ikke rigtigt taget alvorligt nok. Det blev bare forsøgt afhjulpet med lærerplaner, trivselslenealer, i-pad og den slags.

Til sidst opdagede forældrene, at der var noget helt galt i deres børns liv. Børnene blev overladt alt for meget til sig selv, mens de var i institution.

Forældrene og de ansatte forsøgte på alle måder at fortælle politikerne at institutionerne skulle have tiden til børnene tilbage, men lige meget hjalp det.

Nu er det sådan, at det vigtigste for forældre er deres børn. Derfor blev de mere og mere beslutsomme i deres kamp for børnene.

De indså at ”sammen er vi stærke”, de organiserede sig og først da skete der noget.

Forældrene besluttede, at de ville blive ved med at kræve, at børnene og de fantastiske voksne i institutionerne skulle have mere tid sammen. De samlede underskrifter, holdt demonstrationer og meget andet.

Det hjalp!

For to år siden fik de politikerne i Frederikshavn til at give børnene lidt flere voksne, men stadig var der alt for få.

Sidste år, lovede Danmarks regering at sørge for at der skal komme mindst en voksen til 3 dagpleje- eller vuggestuebørn. Og en voksen til 6 børnehavebørn. Men det kan vare længe inden det sker, og de børn der går i børnehave nu kan ikke vente flere år.

Heldigvis har forældrene besluttet at kæmpe for minimumsnormeringer, lige til de er gennemført.

Sådan var det også også i år, men så kom den onde heks. Den frygtelige Corona kom.

Det ville ikke længere være forsvarligt at samles i store demonstrationer for at vise, at de stadig vil have bedre forhold for børnene.

Hvad så!

Jo, så er det, at I kære bamser er trådt til.

Fra hele kommunen har I samlet jer her. Nogle af jer er endda taget helt til Christiansborg.

Det gør I for at vise, at vi stadig ikke må glemme børnene.

I har samlet jer for at vise os politiker, at jeres små mennesker stadig har brug for flere voksne. De ansatte i institutioner og dagpleje har brug for flere kolleger, og børnenes forældre har brug for at vide, at der er nok voksne til at tage sig af deres børn, mens de selv passer deres andre pligter.

Kære bamser, jeg har forstået jeres budskab!

Jeg lover at blive ved med at arbejde af alle kræfter for, at jeres små mennesker får reelle minimumsnormeringer så hurtigt som muligt.

Til sidst vil jeg takke jer bamser og børnenes fantastiske voksne for jeres indsats.

Jeg håber I bliver ved lige indtil, der er gennemført minimumsnormeringer, så vil eventyret få en lykkelig slutning.

Og det skal gå hurtigt. Børnene af i dag har brug for det NU!

Ida Skovs tale til Hvor er der en voksens demonstration d . 12/9 ved Frederikshavns Rådhus