Demonstration på Fisketorvet i Frederikshavn

Tale:

Jeg er taget til Frederikshavn for at sige jer dette:

Demonstration for bedre vilkår

For at protestere mod asylafslag på samlebånd og hjemsendelser til livsfarlige områder, indkalder vi på FN’s internationale flygtningedag til march i Frederikshavn for et mere menneskeligt Danmark. Også i en række andre byer markeres FN’s flygtningedag på denne måde.

Det vigtigt at tage udgangspunkt i det enkelte menneskes ve og vel, også når det gælder mennesker fra andre kulturer, krigs-flygtninge,Klima-flygtninge, politiske-flygtninge.

Vi skal gøre alt for at forhindre; “Apartheid og racisme der i sidste ende kan føre til facisme og endnu værre verdenskrig:

Jeg har selv oplevet venlighed og gæstfrihed og blevet mødt med HELLO FRIEND WHERE DO YOU COME FROM” !

Har levet i 2 år sammen med min familie på Somafco; Solomon Mahlangu Freedom College ved Morogoro i Tanzania for 3 årtier siden. Det var et uddannelsessted for sydafrikanske flygtninge og der “lærte jeg”, at uddannelse er vejen frem. Har personligt opholdt mig i alt 5 et halv år af mit liv i Afrika. kort beskrivelse: værksteder, skole, uddannelse, håndværk, livsglæde og gøre nytte! er det alle menneske gerne vil profitere af.

Vil gerne komme med et citat:

Har ladet mig inspirere af TS Høeg, der er musiker og kulturarbejder, han har rejst en del i de lande, der er udsat for Krig og ødelæggelse!

Rundet af jordens rotation om at rejse:

Viden, visdom, forståelse, frihed, retfærdighed, mad, tøj, bolig, kærlighed, fred, glæde . . .

Da jeg blev født, var det kun 3 år efter, at 2 verdenskrig var ophørt. Det har altid undret mig, at den gamle verden ligger så tæt på den moderne, som gerne blev fortalt, at jeg fødtes i.

Koldkrigsbarnet…

NU KOMMER RIDDERNE

DE BEVIDSTE DER BRÆNDER BIBLIOTEKER

DE FROMME SOM VOLDTAGER

DE OMVENDENDE DER BÆRER GUD BUKS

DE SELVGLADE SOM MYRDER ANDRES LIV

VED TANKENS KRAFT PRØVER JEG AT SIGE

RID IND I JER SELV OG VEND OM

Det handler for mig meget om, hvordan vi skaber et åbent og frit klima, i folketinget og samfundet som helhed. Det vil især kræve selvdiciplin og respekt for hinandens integritet. Et fungerende kollektivt fællesskab, vil kunne give individet solidaritet og tryghed.

Krigen der aldrig ender; er det skræksenarie vores regering hver dag udsætter os ”Danere” for.

Vi står overfor en kæmpe ressource, hvis vi behandler . . .

Vore flygtninge og indvandrere ordenligt og møder dem med et menneskeligt og humant tankesæt. Tak for, at I mødte op og lyttede . . . . tak til initiativtagerne til denne demonstration

Flemming Hardy Olsen,
Enhedslisten Frederikshavn – Læsø
Hjælp mennesker i nød
Hjælp til mennesker i nød
March for fred og bedre vilkår

 

 

 

 

 

…klik her for flere billeder

RADIOPROGRAM TIRSDAG D. 4.7 JULI  2017 For DIALOG:

KL 18:00-18:49 March i Frederikshavn for et mere menneskeligt Danmark.
Hør talerne fra Marchen i Frederikshavn for et mere menneskeligt Danmark på FN’s flygtningedag d. 20. juni 2017, som var Frank Zenas, Flemming Hardy Olsen, en afghansk politibetjent som blev oversat af Omid Rahmati til engelsk samt en afghansk kvinde Zakia Rezahi som blev oversat til engelsk af en kvinde fra asylcentret i Hjørring. Desuden kort interview med Flemming Hardy Olsen forinden marchens afgang fra asylcentret til Fisketorvet. De afghanske talere er begge aylsøgere, som er blevet afvist af det danske asylbehandlingssystem.

KLIK  og lyt til

…taler, udsagn –

…om flygtninge og krig . . .