DIALOG-Udsendelser d. 1. og 8. august 2017

 Vi har valgt at bringe dette indlæg på grund af det højaktuelle indhold. Et par emner har tidligere været bragt HER. Arne Hansens arbejde er af ubeskrivelig værdi også fordi vi i Enhedslisten deler disse holdninger til freds og solidaritets arbejdet samt klimaspørgsmålet i vor kommune og Danmark som helhed. Uden alle disse beskrevne elementer vil alt andet arbejde i det politiske arbejde lokalt være helt uden betydning. Fred og afrustning er garanten for en fredelig og sikker verden såvel lokalt som globalt.
fho 12-08-2017 webansvarlig
Enhedslisten Frederikshavn -læsø

 

DIALOG-Udsendelser d. 1. og 8. august 2017
Dansk ja til FN-forbud mod Avåben, Muslimer for Fred, Lykketoft om klima, Kærshovedgård, FN-verdensmål, Peter Viggo JakobChristian Juhl på Hiroshimadagen om kamp for dansk ja til FN-traktaten der vil forbyde Atomvåben…(klik) 
Udviklingsordfører Christian Juhl fortæller her hvorfor han har overdænget aviserne med læserbreve her forud for Hiroshimadagen i dag d. 6. august 2017 på 72 årsdagen for verdens første brug af atomvåben med ca en kvart million myrdede civile til følge sammen med atombomben 3 dage senere mod Nagazaki. Chr. Juhl kommer også ind på den nye FN-traktat med forbud mod atomvåben og om hvad der kan gøres for at få Danmark til at sige ja til en traktat om forbud mod Atomvåben. (FLR-Dialog d.xxx 2017)
Interview d. 6. august 2017 med udviklingsordfører Christian Juhl, Enhedslisten.


Hør “Muslimer for Fred”.
Dialog bringer her et interview med organisationen Muslimer for fred ved talsmanden Hamajo Hmeun Butt. Det foregik d. 16. juni 2017 ved Muslimer for Freds telt på Folkemødet på Bornholm, hvor jeg traf Hmeun Butt i samtale med Jacob Holdt. (FLR-Dialog d. 8. august 2017)
Interview d. 16, juni 2017 med Hamajo Hmeun Butt, talsmand for Muslimer for Fred.


Mogens Lykketofts syn på den aktuelle klimadagsorden. 
I Dialog hører vi nu Mogens Lykketofts syn på den aktuelle klimadagsorden. Det er en optagelse d. 15. juni 2017 af Danmarks Naturforenings møde hvor Jesper Theilgaard interviewer Lykketoft om hans tid som leder af FN’s Generalforsamling og specielt vedr. FNs verdensmål nr 13 om indsats for klimaet. Arrangøren Danmarks Naturfredningsforening skriver: “Mogens Lykketoft var fra 2015 til 2016 leder af FN’s Generalforsamling. På hans to-do liste stod bl.a. bæredygtige udviklingsmål, bekæmpelse af fattigdom og sammenhæng mellem miljø og klima. Han bliver interviewet af klimaekspert og vejr-vært Jesper Theilgaard om de mest presserende punkter på den globale dagsorden. Hvor er der plads til optimisme, og hvor bliver det mere op ad bakke? Hvordan ser den aktuelle klimadagsorden ud, og hvordan kan Danmark bidrage til at løse klimaproblemerne? Hvor skal vi lægge vores kræfter, og hvor er det omsonst?” (FLR-Dialog d. 1. august 2017)
Optagelse d. 15. jumni 2017 af Mogens Lykketoft tidl. formand for FN’s Generalforsamling og meteorlog Jesper Theilgaard


Udrejsecenter Kærshovedgård – endnu et sort kapitel. 
Dialog bringer her Bedsteforældre for Asyls debatmøde om Udrejsecenter Kærshovedgård, som Stig Grenow, formand for Kristendemokraterne oplever som ”det tætteste Danmark kommer på at have en koncentrationslejr uden at være det.”’Det er en optagelse d. 16. juni 2017 på Folkemødet. Stig Grenov fortæller om sit besøg og kontakt til Kærshovedgård. Vi møder også Khoshnow Namiq og Qania Nazari, som begge er afviste asylansøgere og bor på Kærshovedgård. (FLR-Dialog d. 1. august 2017)
Optagelse d. 16, juni 2017 af Stig Grenov fmd for Kristendemokraterne, samt Khoshnow Namiq og Qania Nazari, som begge bor på Kærshovedgård og debatten.


Helle Ravnborg og Knud Vilby om Danmarks bidrag til opfyldelsen af FNs verdensmål? FNs verdensmål: Generelt i hus eller plads til forbedring? Dialog bringer her en debat om Danmarks bidrag til opfyldelsen af FNs verdensmål , og gør status på hvor langt vi er? Det er en optagelse fra d. 17. juni 2017.
Her følger arrangøren, Rådet for International konfliktløsnings introduktkion: Danmarks handlingsplan for FNs verdensmål for bæredygtig udvikling (SDGerne) blev lanceret i marts i år, hvori Danmark beskrives som blandt de lande, der er allerbedst rustet til at bidrage til den globale realisering af målene. Handlingsplanen påpeger, at Danmark generelt er i hus i med SDGerne. I Danmarks nye udviklingspolitiske strategi, Verden 2030, danner verdensmålene ramme for strategien. Danmark har blandt andet prioriteret verdensmål nummer 16: Fred, retfærdighed og stærke institutioner, og ifølge handlingsplanen anses det som et af de grundlæggende SDGer, der derfor skal gå på tværs af alle Danmarks indsatser for realisering af SDGerne. Men er vi virkelig ”generelt i hus”? Hvis man kigger på Danmarks muligheder for at fremme og leve op til SDGerne, er der så rum til forbedring? Hvordan kan Danmark bedst bidrage til at realisere verdensmålene? (FLR-Dialog d. 1. august 2017)
Optagelse d. 17. juni 2017 af oplæg og debat med Helle Munk Ravnborg, Forkvinde, Mellemfolkeligt Samvirke og Knud Vilby, Journalist og forfatter og tidl. fmd for MS, og med Anettte Stubkjær, RIKO, som mødeleder.


Peter Viggo Jakobsen lange lys på dansk sikkerhedspolitik?. 
Dialog bringer en optagelse af et oplæg af lektor Peter Viggo Jakobsen, der sætter sit eget lange lys på Dansk sikkerhedspolitik, og kommenteres af Udenrigspolitisk Nævn. (FLR-Dialog d. 1. august 2017)
Optagelse d. 15. jumni 2017 af oplæg af Peter Viggo Jakobsen med kommentarer af Mikkel Aastrup Jensen, V, Holger K. Nielsen, SF og Nikolaj Willumsen Enhedslisten.


Del og link gerne

Med venlig hilsen
Arne Hansen
Sønderjyllands Alle 35, 9900 Frederikshavn Danmark,
Tlf.(+45)98425542, mobil (+45)30420818post@arnehansen.net,
www.arnehansen.netwww.arnehansen.net/dialog,
http://da-dk.facebook.com/arne.n.hansen
Like gerne https://www.facebook.com/Dialogpaafrederikshavnlokalradio
http://avisen.dk/blogs/arnehansen/default.aspx
Like gerne https://www.facebook.com/aldrigmerekrig
https://twitter.com/arnenhansen

Køb gerne bogen “International konfliktløsning” på forlaget Samfundslitteratur
http://samfundslitteratur.dk/bog/international-konfliktl%C3%B8sning